bowling
bowling5
bowling2

история на боулинга

боулинг екипировка и боулинг центрове

отчитане на резултата

захват /grip/

изходна позиция

суинг, стъпки, тайминг

изстрел и последващи движения/ release & follow-through/

прицелване и стратегии

ъгъл на игра

спеър удари

завиваща топка

аксесоари 
боулинг >> прицелване и стратегии

ТОЧКИ ЗА ПРИЦЕЛВАНЕ
-------------------------------------
Ако трябва да хвърлите топка в нещо, нормално гледате в някаква цел. Баскетболистът гледа коша. Питчърът – ръкавицата на керчъра. Опитните боулъри никога не гледат кеглите, въпреки че идеята на боулинга е да хвърлиш топката и да събориш определени кегли. Много по-добре е да гледате в някоя близка точка на пистата, вместо да се целите на 60 фута/ 18 метра. По-лесно е когато целта е близко.
Стрелките се намират на 15 фута / 4.57 метра / от фаул линията. Те са 7 на брой и служат като прицелни точки. Средната се намира точно в центъра на пистата на една линия с водещата кегла. Останалите също отговарят на специфични кегли. Редовете точки на полето за засилване са на една линия със стрелките.
Същността на прицелването е да изберете стартова позиция и точка на прицелване. Те се определят от траекторията, по която искате да мине топката. Настройването се прави като промените стартовата позиция, точката на прицелване или и двете. Използвайте стрелките и точките като маркери, които правят прицелването по-прецизно. След всеки удар преценете доколко тази настройка е добра и колко трябва да се промени.

боулинг :: клуб страйкърс :: турнири :: детски център :: тенис :: тийм билдинг :: прошоп :: забавления :: контакти :: цени
 
e-mail print