bowling
bowling5
bowling2

история на боулинга

боулинг екипировка и боулинг центрове

отчитане на резултата

захват /grip/

изходна позиция

суинг, стъпки, тайминг

изстрел и последващи движения/ release & follow-through/

прицелване и стратегии

ъгъл на игра

спеър удари

завиваща топка

аксесоари 
боулинг >> завиваща топка

 За да накарате топката да завие, палецът излиза първи, последван от пръстите. Когато топката се отдели от пръстите, тя започва да се върти..Посоката на въртене зависи от това накъде е насочен палеца при излизането му от топката. Това става за част от секундата.

Излизането на палеца първи от топката е естествено, защото палеца е по-къс от пръстите.
Въпреки това е много важно да имате точно пробита топка, както и да правите добро засилване към фаул линията.
За да направите въртелив удар поставете палеца в топката на позиция 10 или 11 часа / 2 или 1 часа за левичарите/. С насочен право напред или на 12 часа при пускането на топката палец ще реализирате прав удар.

Когато палецът е в позиция за изстрелване на въртелива топка., дръжте китката си стабилна при изстрелване на топката / не я огъвайте назад/. Трябва да почуствате някакъв натиск или силно изтегляне на пръстите при пускането на топката. Това са елементите на въртеливия удар.
Научаването на въртеливия удар е не по-трудно от хвърлянето на предвидим прав удар.
Рано или късно, много боулъри се опитват да повишат ротациите на топката и силата на удара като правят по-агресивен замах с ръката. Но не го правете на цената на добрата си форма.
 
 боулинг :: клуб страйкърс :: турнири :: детски център :: тенис :: тийм билдинг :: прошоп :: забавления :: контакти :: цени
 
e-mail print