bowling
bowling5
bowling2

история на боулинга

боулинг екипировка и боулинг центрове

отчитане на резултата

захват /grip/

изходна позиция

суинг, стъпки, тайминг

изстрел и последващи движения/ release & follow-through/

прицелване и стратегии

ъгъл на игра

спеър удари

завиваща топка

аксесоари 
боулинг >> боулинг екипировка и боулинг центрове

Спецификациите на боулинг екипировката са се запазили без промяна през последното столетие.
Топката трябва да бъде обла с обиколка 27 инча и тегло не повече от 16 паунда.
Кеглата е висока 15 инча, широка е 4 ¾” в най-широката част/коремчето/ и тежи между 3 либри и 6 унции и 3 либри и 10 унции.
Пистите са дълги 60 фута и широки 42 инча

Кеглите се подреждат във формата на триъгълник. Челната кегла, която е най-близко до боулъра се нарича headpin или първа. Останалите кегли са номерирани от 2 до 10.

Боулингът е популярен в повече от 100 държави, защото е чудесно забавление за хора от всяка възраст. Можете да изпитате удоволствие от играта без значение дали сте ниски или високи, слаби или пълни, млади или стари, бедни или богати. Повечето хора започват да играят просто опитвайки няколко игри. Тези, които се запалят и искат да напреднат имат възможност да станат членове на някой от лицензираните клубове / в България те вече са почти 20/. В Пловдив клубовете са 3, но класните състезатели са в СТРАЙКЪРС БОУЛИНГ КЛУБ.
Ако сте начинаещ, не се безспокойте. Вие ще получите много помощ от екипа на боулинга и вашите съотборници. В много от турнирите се дават бонус точки за начинаещи или „В”- боулъри, което Ви дава шанс да се почуствате равни на напредналите.\
боулинг :: клуб страйкърс :: турнири :: детски център :: тенис :: тийм билдинг :: прошоп :: забавления :: контакти :: цени
 
e-mail print