bowling
bowling5
bowling2

история на боулинга

боулинг екипировка и боулинг центрове

отчитане на резултата

захват /grip/

изходна позиция

суинг, стъпки, тайминг

изстрел и последващи движения/ release & follow-through/

прицелване и стратегии

ъгъл на игра

спеър удари

завиваща топка

аксесоари 
боулинг >> изстрел и последващи движения/ release & follow-through/

ИЗСТРЕЛ  / RELEASE / 

Както боулърите са различни по размер, форма и възраст, така и техните стилове на замахване и засилване могат да бъдат уникални. Но в момента, когато топката доближи точката на изстрелване, добрите боулъри много си приличат.
Топката трябва да бъде изстреляна, когато достигне глезена на приплъзващия крак. Тя трябва да бъде на 5-6см. от глезена покрай който преминава. В тази позиция тялото е иделно разположено за да изпрати топката в желаната посока. С добър синхрон и правилна точка за изстрелване, боулърът постига позиция на leverage – резултат от идеалната комбинация от позицията на тялото, инерцията на топката и баланса.
За да премине топката близо до глезена на приплъзващия крак е необходимо да се сгъне коляното с последната стъпка / перфектният ъгъл на бедрото спрямо пистата е 45 градуса /. Освен това и тялото се привежда напред. Наклон напред 15-20 градуса е идеален. За най-добър баланс, средната част на гърдите трябва да финишира над приплъзващия крак, когато хвърлянето приключи, като са в една равнина с коляното и пръстите на крака.
По време на засилването главата се държи изправена, погледът е фокусиран върху желаната цел. Ръката, с която не хвърляме служи като балансьор, като се опъва настрани.
FOLLOW-THROUGH

Можете винаги да различите добрите боулъри по техния маниер на хвърляне и последващо движениe /release & follow through/. Пълното последващо движение на ръката е от момента на пускане на топката до изтеглянето й до нивото на рамото или по-високо. Посоката на това движение трябва да бъде точно през целта, нито в ляво, нито в дясно. Въпреки че топката вече е хвърлена, изпълняване на пълното движение е много важно за завършването на суинга и за добрия баланс на засилването.

боулинг :: клуб страйкърс :: турнири :: детски център :: тенис :: тийм билдинг :: прошоп :: забавления :: контакти :: цени
 
e-mail print